Activiteiten

Inhoud

Volksdansfeest

Ieder jaar geeft Mie Katoen een groot volksdansfeest met live muzikanten. De vorige jaren in de Ruiterhal. Sinds 2020 in ‘Ons Middelheem’. Zo’n honderd volksdansers uit heel Vlaanderen komen hieraan deelnemen.

foto1.jpg

foto van Herman Vanhove

foto2.jpg

foto van Herman Vanhove

Kerstfeest

Tijdens de kerstweek is er een gezellig feestje met muziek en dans en lekker eten in het Drieheem.

foto3.jpg

foto van Marc Broeckx

foto4.jpg

foto van Marc Broeckx

foto5.jpg

foto van Marc Broeckx

foto6.jpg

foto van Marc Broeckx

foto7.jpg

foto van Marc Broeckx

Dansweekend

Bij voldoende interesse werd een dansweekend georganiseerd.
Het eerste weekend ging door in Sankt-Vith in september 1995. Vervolgens organiseerden Lina en Ilona 2 weekends in de Ardennen in 2004 en 2006 (Chanly) en in 2007 in Mettekoven (Haspengouw).
Op het programma: niet enkel volksdans, maar ook een wandeling, quiz, enz… Ook partners en kinderen waren erbij!

foto8.jpg
foto9.jpg
foto10.jpg

Bowling

Voor een partijtje bowling is iedereen welkom bij Blue ball!

foto11.jpg

foto van Herman Vanhove

foto12.jpg

foto van Herman Vanhove

Europeade

De Europeade voor Europese volkscultuur heeft tot doel de eendracht tussen de volkeren van Europa te bevorderen en te ondersteunen.
De Europeade is (normaal) een jaarlijkse samenkomst van 5000 à 6000 volksdansers uit heel Europa en werd gesticht door Mon De Clopper, de vroegere VVKB- en Europeadevoorzitter.
De eerste editie vond plaats in 1964 in Antwerpen met enkele Vlaamse en buitenlandse groepen en groeide uit tot een zeer groot evenement, waarvan de regie nog steeds hoofdzakelijk in Vlaamse handen is! Onder het motto ‘eenheid in verscheidenheid’ worden er tijdens dit Europees verbroederingsfeest vriendschapsbanden gesmeed, leren we elkaars dansen, cultuur en tradities kennen en werken we mee aan een vredevolle toekomst voor Europa!
Mie Katoen organiseerde eigen busreizen naar verschillende Europeades: o.a. in 1993 naar Horsens (DK), 1994 Frankenberg (D) en 1996 Turijn (I). De laatste jaren sluiten individuele leden zich aan bij andere VVKB -groepen om deel te nemen aan de Europeade.
Vanwege de Corona-pandemie werden de geplande Europeades 2020 en 2021 spijtig genoeg afgelast.

foto13.jpg

Europeade Antwerpen 2002